Λίγα λόγια για τα αιθέρια έλαια και τις ιδιότητές τους


 Λίγα λόγια για τα αιθέρια έλαια και τις ιδιότητες τους.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων. Το αιθέριο έλαιο είναι η εξαιρετικά συμπυκνωμένη , αρωματική και λιπαρή ουσία που ενυπάρχει σε ποικίλα μέρη των φυτών, βοτάνων, καρπών και δένδρων. Καλείται «αιθέριο» γιατί το έλαιο αυτό είναι πτητικό, δηλαδή εξατμίζεται πολύ γρήγορα στον αέρα. Η οποιαδήποτε χρήση τους θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και με σύμβουλο τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις/αντενδείξεις του κάθε ελαίου.
Τα αγνά φυσικά αιθέρια έλαια περιέχουν τη ζωτική συμπυκνωμένη ενέργεια, την ψυχή του φυτού και μας την προσφέρουν συμβάλλοντας στη διατήρηση και τη βελτίωση της ενέργειας που έχει ο καθένας μας. Τα αιθέρια έλαια είναι από τις λίγες ουσίες που διαπερνούν το χόριο και από κει εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Περιέχουν μέσα όλες τις δράσεις του φυτού από το οποίο προέρχονται, οι οποίες δρουν συνεργειστικά κι έτσι μόνο ωφελούν. Η δράση τους δεν παύει όταν σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε όπως κάνουν τα καλλυντικά μαζικής παραγωγής του εμπορίου  που η δράση τους είναι μόνο επιφανειακή.
Τα αιθέρια έλαια περιέχουν ουσίες που η δράση τους είναι καταπραϋντική, θερμαντική, αποτοξινωτική, αναλγητική, επουλωτική, ορμονική, χαλαρωτική, τονωτική, ρυθμιστική κ.α. Κάθε αιθέριο έλαιο έχει τη δική του δράση. Οι συνδυασμοί είναι πάντα δραστικότεροι από ότι η μεμονωμένη δράση τους, έχουμε τη «συνεργεία» δηλαδή των ελαίων αυτών. Συνήθως μέσα από τα μίγματα και το σωστό συνδυασμό προσπαθούμε να βρούμε την εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε άτομο. Μπορούμε να κάνουμε λουτρά με αιθέρια έλαια, να χρησιμοποιήσουμε επιθέματα, αρωματικούς λύχνους, να κάνουμε εισπνοές, πλύσεις και μαλάξεις μασάζ, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες στην ενυδατική μας κρέμα, ακόμα καλύτερα αν είναι χειροποίητη.
Βοηθάει εκτός από την καλυτέρευση της υγείας μας, στην ομορφιά και στη διατήρηση της γραμμής μας. Μετά από όσα έχουμε ακούσει σχετικά με τη χημεία που βασιλεύει στον κόσμο των αρωμάτων και την επικινδυνότητα που κρύβουν τα χημικά συνθετικά αρώματα, τι καλύτερο και πιο υγιές από το να έχουμε το δικό μας προσωπικό φυσικό άρωμα που μας ταιριάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση, μας εξισορροπεί σωματικά και συναισθηματικά και σαφώς διαρκεί περισσότερο και κοστίζει λιγότερο.
Πηγές- Βιβλιογραφία
The Essential Oils Handbook- Jennie Harding
Aromatherapy for healing the spirit- Gabriel Mojay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου