Οδηγίες χρήσης για τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου

Οδηγίες χρήσης για το σαπούνι ελαιολάδου

Το σαπούνι ελαιολάδου έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Έλληνες γιατί βασίζεται στο ελαιόλαδο που είναι από αιώνες συνδεδεμένο με την ελληνική γη. Όμως, ακόμα και σε περιοχές όπου το αγνό ελαιόλαδο σπανίζει, όπως στην Βραζιλία και την Αργεντινή, οι τοπικοί σαπουνοποιοί αναγνωρίζουν το σαπούνι ελαιολάδου ως το πιο ήπιο και μοναδικό για την αίσθηση απαλότητας και καθαριότητας που αφήνει γι’ αυτό και προτιμούν το ελαιόλαδο ως το βασικό έλαιο και για την δική τους παραγωγή σαπουνιού. Παρόλα αυτά στη χρήση έχει κάποιες διαφορές με το βιομηχανοποιημένο σαπούνι στο οποίο έχουμε συνηθίσει και ίσως να χρειάζεται να δώσουμε λίγη προσοχή στη χρήση του για να απολαύσουμε την περιποίηση του χειροποίητου σαπουνιού ελαιολάδου όπως της ταιριάζει, ως μια μικρή καθημερινή πολυτέλεια.

Γι αυτό μπορούμε να ακολουθήσουμε τις εξής απλές οδηγίες:


1.     Είναι πολύ σημαντικό όταν τελειώνουμε το ντουζ, να μην αφήνουμε το σαπούνι μέσα στην μπανιέρα, αλλά να φυλάσεται σε κάποιο άλλο σημείο όπου να διατηρείται στεγνό, κατά προτίμηση σε μια ειδική σαπουνοθήκη για να αποστραγγίζεται το νερό. Με αυτό τον τρόπο παρατείνεται η διάρκειά του και την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσουμε θα έχει την απαιτούμενη σκληρότητα και υφή.

2.     Το ελαιόλαδο χαρίζει στο σαπούνι πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όμως υστερεί στον αφρισμό που έχουμε συνηθίσει. Αφού βρέξουμε καλά την περιοχή που θα πλένουμε τρίβουμε με πολλές και μικρές κινήσεις και ξαναρίχνουμε νερό αρκετές φορές ώστε να επιτύχουμε αφρισμό. Ίσως να φαίνεται χρονοβόρο, όμως στην πράξη δεν είναι και αξίζει να δώσουμε λίγη σημασία στην λεπτομέρεια ώστε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το σαπούνι ελαιολάδου.

3.     Το σαπούνι είναι ένα προϊόν που δεν χαλάει. Όμως, το χειροποίητο σαπούνι που δεν περιέχει χημικά και συντηρητικά είδη με το πέρασμα του χρόνου χάνει σιγά σιγά τα αρώματά του. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείται περίπου μέσα στον επόμενο μήνα από την αγορά του και σας εγγυόμαστε ότι θα δεχθείτε όλες τις ιδιότητες και τα αρώματα των ελαίων που περιέχει και με το παραπάνω.

4.     Ακόμα και ένα φυσικό προϊόν μπορεί να περιέχει συστατικά που να προκαλέσουν τσούξιμο στα μάτια κατά την επαφή. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια. Αν αυτό συμβεί ξεπλύνετε συνεχώς με άφθονο καθαρό νερό.


5.     Είναι πιθανό κάποιος να παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του σαπουνιού. Για παράδειγμα, η τριμμένη κανέλα μπορεί να είναι ένα απόλυτα φυσικό συστατικό, όμως αν κάποιος παρουσιάζει αλλεργία στην κανέλα, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσει σαπούνι που την περιέχει. Γι’ αυτό διαβάζουμε τα συστατικά που περιέχει το σαπούνι και βεβαιωνόμαστε ότι δεν παρουσιάζουμε σε κάποιο αλλεργία, όπως κάνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου