Πρώτες Ύλες

Για μας, η πιο σημαντική παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη για την παρασκευή των χειροποίητων προϊόντων μας είναι η ασφάλεια και η ικανοποίηση για αυτούς που τα επιλέγουν και τα χρησιμοποιούν. Για το λόγο αυτό,  ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη χρησιμοποίηση αγνών και πιστοποιημένων πρώτων υλών καθώς και στην πλήρη τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά την διαδικασία παραγωγής.

Βασικό συστατικό των δημιουργιών μας είναι το ελαιόλαδο.
Χρησιμοποιούμε βρώσιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από πιστοποιημένους ελαιώνες σύμφωνα με τις προδιαγραφές AGRO 2-1:2008 και AGRO 2-2:2008 στον Πάρνωνα του Νομού Λακωνίας.

Το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο συλλέγεται αρχές καλοκαιριού στο χωριό Τσίντζινα του Πάρνωνα Λακωνίας και εν συνεχεία το βαλσαμέλαιο παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή, με τη χρήση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Τα υπόλοιπα έλαια βάσης, αιθέρια έλαια και αρώματα που χρησιμοποιούνται (έλαιο Καρύδας, βούτυρο κακάο, φοινικέλαιο ) είναι επίσης  ελεγμένα και πιστοποιημένα μετά απο χημικούς ελέγχους.

Η χρησιμοποίηση ευεργετικών φυσικών συστατικών όπως μέλι, μελισσοκέρι, βότανα και μπαχαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δημιουργιών μας.

1 σχόλιο: